YOUFRA en jongeren in de OFS

De OFS heeft een traditie van een kleine achthonderd jaar. Al eeuwen lang spreken Franciscus en Clara mensen van verschillende leeftijden aan. Ook jongeren die op zoek zijn naar spiritualiteit en verdieping worden door hen aangesproken.


YOUFRA

Bij de franciscaanse jongeren horen jonge mensen die zich door de Heilige Geest geroepen voelen om in een gemeenschap een christelijk leven te leiden, in het licht van de boodschap van Franciscus van Assisi; zij proberen hun eigen roeping binnen de OFS te verdiepen. (uit; regel en constituties van de ofs, deel 7 art. 96,2).

Youfra staat voor youth franciscan. In Nederland zijn op dit moment geen youfra groepen actief, maar de hoop is en blijft groot dat dat in de toekomst zal veranderen.

Op internationaal niveau zijn er binnen de OFS wel youfra groepen actief en worden er activiteiten georganiseerd.

Klik je op de afbeelding van de Franciscan Youth (hierboven), dan kom je op de website terecht van de youfra internationaal.

Wil je als jongere meer informatie over de youfra en jongeren in de ofs, neem dan contact op met OFS Nederland via info@ofsnederland.nl

Franciscaans jongerenwerk

De franciscanen in Nederland organiseren diverse activiteiten voor jongeren. Eén van de grotere activiteiten van het franciscaans jongerenwerk is het jaarlijks franciscaans jongerentreffen in het klooster in Megen of elders. Op de site van de franciscanen is hierover meer informatie te vinden.

Wereld Jongerendagen

Rond en tijdens de Wereld Jongerendagen worden extra activiteiten georganiseerd voor franciscaans geïnspireerde jongeren of hen die met Franciscus en Clara kennis willen maken. Kijk daarvoor op de website van de YouFra.